BEEBIPAPUD MUHU MULK HARGLA PÄRNU RISTI PAPUDE LUGU TEISED MEIST TOETAJAD POODLEMINE KONTAKT AVALEHT

Rahvuspapud Broadwayle!



Vanemuise kontsertlavastus „Queen – The Doors of Time“ põhineb legendaarse rokkansambli Queen unustamatul loomingul. Peaesinejana astub lavale Broadway täht Tony Vincent, kes on varemgi teatrilaval ja kontsertidel Queeni lugusid esitanud. Reedel, 15.mail sai esietenduse peaosalisest Tony Vincent’ist „MULK” papude õnnelik omanik.

Kui teles on räägitud, et Queen ansamblina on otsinud endale uut solisti ja kahjuks ebaõnnestunud korduvalt, sest Freddiet pole võimalik asendada, siis lahendus Vanemuise laval ületas kõik ootused. Ei, uut solisti ei leitud ega otsitudki, aga pühendumus, millega neid lugusid ette kanti, oli tunnetatav.

See oli lihtsalt võimas! Lavastuses on läbi mängitud nö 3 Freddiet, keda kehastasid Tony Vincent, Rolf Roosalu ja kolmandaks üllatuslikult naisterahvas - Tanja Mihhailova. Väärib märkimist, et Tanja kaasamine tundub olevat üks ülimalt geniaalne idee. Sest tegelikult oli ju Freddie oma olemuselt sedavõrd hoomamatu, et teda ei saagi sooliselt või galaktiliselt määratleda.

Tanja oli lihtsalt võimas. Rolf Roosalu tõi lisaks oma oskuslikule lauluvõimele välja ka näitlejameisterlikkuse ja tantsuoskuse, mis oli kontekstis tõeliselt nauditav. Tony Vincenti kaasamine tundus olevat ilmselge – ta teadis, mis materjaliga ta tegeleb ning ta peab ka ise oluliseks osaks oma elust osalemist Queen-muusikalis „We will rock you”, nii Londonis kui Las Vegases.

Ükskõik, kuidas seda nähtut tagasi mõelda, on asi pisut hullumeelne. Seda, milleks on võimeline etenduse lavastaja, koreograaf, kostüümi- ja dekoratsioonikunstnik Mare Tommingas, peate te minema oma silmaga vaatama. Minu sügav kummardus.

Tule teatrisse: www.vanemuine.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar